Малишани упознају своју општину

Туристичка организација општине Пећинци је подржала пројекат који спроводе полазници старијих група Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ из Пећинаца, са васпитачицама Биљаном Курјачки, Бојаном Николић и Дијаном Станковић, а у оквиру којег се деца упознају са насељем у којем живе и са својим окружењем.

Запослени у општинској туристичкој организацији су посетили Предшколску установу 27. априла, како би децу, кроз презентацију и разговор, упознали са најважнијим туристичким локалитетима на територији општине Пећинци, са посебним акцентом на оно што је деци најзанимљивије, а то је средњовековно наслеђе Купинова.

Испред Туристичке организације општине Пећинци предавање и интерактивну радионицу су одржали Љубица Бошковић и Радислав Плавшић.

„Смисао данашњег дружења са предшколцима је да их на занимљив и њима пријемчив начин упознамо и заинтересујемо за оно што је, у туристичком смислу, највредније на територији наше општине. Разговарали смо о Музеју хлеба у Пећинцима, Акентијевом кућерку у Огару, Специјалном резервату природе Обедска бара, као и о најзанимљивијим личностима, грађевинама и догађајима везаним за последњу српску средњовековну престоницу – тврђаву Купиник“ – рекла нам је Љубица Бошковић, директорка Туристичке Организације општине Пећинци и истакла да је веома значајно да наши најмлађи суграђани стекну знања о значају културно историјског наслеђа и природних вредности предела у којем живе, како би то знање увећавали током свог школовања и носили га са собом где год да пођу.

Деца су имала прилику да се сликају са Змајем од Купиника, да пробају средњовековне круне, да глуме деспоте, витезове и принцезе, али и да сазнају како су се облачиле даме на дворовима средњовековне Србије и зашто је туристички слоган општине Пећинци „Предео где природа грли историју“.

Овај пројекат је увод у програм „Упознајте своју општину да бисте је више волели“, који са основним школама са територије општине Пећинци, већ годинама реализује Туристичка организација, а у оквиру којег наши прваци на својој првој школској екскурзији иду у обилазак знаменитости своје општине.