Донација вртићу

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић уручио је данас Предшколској установи „Влада Обрадовић Камени“ донацију вредну 3,6 милиона динара. Реч је о играчкама и едукативним средствима која ће бити расподељена по вртићима у свих 15 насеља пећиначке општине.

„Ове играчке и опрема ће стићи до сваког вртића у нашој општини и до сваког детета које похађа вртић. Овим гестом Општина Пећинци још једном показује да јој је школство један од приоритета и да су јој деца на првом месту. Прошле године смо отворили нови вртић у Шимановцима, овај објекат у Пећинцима очекује проширење, као и објекат Предшколске установе у Обрежу који ће бити комплетно реконструисан и проширен. Надамо се да ћемо тај посао започети и завршити током ове године“ – изјавио је Ђокић.

У име Предшколске установе донацију је примила директорка Анита Волчевски, која је том приликом истакла да Предшколска установа никада није добила донацију ових размера.

„Ово су играчке едукативног и истраживачког карактера и неопходне су нам за нове основе, где деца кроз игру најбоље уче. Што се квалитета тиче, то су све играчке које испуњавају стандарде прописане законом за коришћење у предшколским установама. Најважније је да су играчке квалитетне и безбедне за децу“ – рекла је Волчевски.

И док су малишани одушевљено распакивали играчке и родитељи су били задовољни.

„Ово мени као родитељу много значи, јер смо и супруг и ја запослени, а ово нам је треће дете које похађа вртић, старијих двоје су већ завршили. Презадовољна сам и васпитачима и другарима, а сада и овим играчкама и видим по мом детету да је оно задовољно“ – рекла нам је Стојанка Ћургуз.

Саша Милијашевић каже да је као самохрани родитељ изузетно задовољан што му је дете у вртићу, јер зна да има добре услове за боравак.

„Знам да је у сигурним рукама. Знам да су васпитачи пуни љубави и пажње и да имају велико знање, тако да не морам да бринем да ли ми је дете гладно, жедно или лепо васпитано. Ја лично сам презадовољан, а верујем и сви остали родитељи“ – рекао нам је Милијашевић.