Бољи услови за децу у вртићу у Пећинцима

Јуче су представници Општине Пећинци, МК групе, АИК банке и Школске управе Нови Сад посетили Предшколску установу „Влада Обрадовић Камени“ поводом завршетка радова на адаптацији тоалета у овој установи, за коју су средства у вредности 2,9 милиона динара донирали МК група и АИК банка.

На почетку посете малишани из Предшколске установе су за госте извели пригодан програм, који су припремили са својим васпитачима.

Председник општине Пећинци Синиша Ђокић захвалио се донаторима и нагласио да ово није прва донација МК групе образовним установама на територији пећиначке општине.

„МК група је 2021. године донирала тридесет лаптоп рачунара основним школама из наше општине и надам се да ће се добра сарадња МК групе, локалне самоуправе и образовних установа наставити и у будућности. Општина Пећинци већ годинама улаже значајна средства у побољшање услова и проширење капацитета Предшколске установе. Предстоји нам доградња вртића у Пећинцима и реконструкција и доградња вртића у Обрежу, како бисмо створили услове да сви родитељи који то желе могу да упишу децу у вртић“ – рекао је председник Ђокић.

Генерални директор компаније Суноко, Слободан Кошутић, рекао је да је овогодишња донација МК групе намењена вртићима широм Србије, између осталих и вртићима у местима у којима се налазе производни центри компаније Суноко – у Пећинцима, Ковачици и Врбасу.

„За донцију вртићима смо ове године наменили укупно 350.000 евра. Желимо да обезбедимо нашим малим људима најбоље услове за одрастање. Ове године обележавамо јубилеј – 40 година постојања компаније, али славимо будућност и зато смо наменили ова средства вртићима широм Србије“ – изјавио је Кошутић.

МК група је новчану донацију реализовала у сарадњи са Министарством просвете, а како нам је рекла директорка Предшколске установе Анита Волчевски, процена руководства установе је била да је у овом тренутку најпотребнија адаптација тоалета за децу.

„Овај део зграде је изграђен 1976. године и од тада није рађена комплетна адаптација тоалета. Овом инвестицијом смо обезбедили знатно боље здравствено-хигијенске услове за децу“ – рекла нам је Волчевски.

Маја Спасић, директорка сектора за маркетинг и комуникације у АИК банци, истакла је да су АИК банка и МК група стратешки посвећене друштвеној одговорности.

„Ова донација вртићу у Пећинцима је само један од корака које предузимамо како бисмо деци пружили најбоље услове за безбрижно одрастање“ – изјавила је Спасић.