Едукација кроз дружење

Припадници Ватрогасне спасилачке јединице Пећинци данас су на пећиначком шеталишту, поводом Дана Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Републике Србије, и славе ватрогасаца-спасилаца, извршили тактичко-технички збор.

Промотивна активност пећиначке Ватрогасне јединице имала је за циљ да упозна заинтересоване грађане, као и полазнике Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени” са спремношћу и обученошћу ватрогасаца, као и са поступцима које грађани треба да предузму у ванредним ситуацијама како би заштитили себе и своју породицу.

Командир ВСЈ Пећинци Милан Станић том приликом је едуковао најмлађе Пећинчане о томе како треба да се понашају у ванредним ситуацијама, као и о томе како да се понашају у случају избијања пожара и безбедно удаље од опасности, а деца су спремно одговарала на његова питања и нестрпљиво чекала да покажу своје ликовне радове на тему “Ватрогасци”.

Поред тога, можда највеће узбуђење код деце изазвало је разгледање ватрогасног возила и опреме, у чему су им помогли ватрогасци Душан Тешић и Огњен Станић.