Пећиначки предшколци у Општинској управи

Малишани из Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ из Пећинаца посетили су јуче Општинску управу општине Пећинци, где су их дочекали председник општине Пећинци Синиша Ђокић, директорка Туристичке организације ОП Љубица Бошковић, као и запослени у Одељењу за друштвене делатности на челу са начелницом овог одељења Зорицом Лукач.

Посета предшколаца Општинској управи традиционално се организује током обележавања Дечје недеље, која ове године траје од 2. до 8. октобра под слоганом “Велико срце деце Србије”, а по речима начелнице Зорице Лукач, циљ посете је да деца, на њима примерен начин, стекну прва искуства са Општином као институцијом.

Она додаје да је ове године предшколцима приређен мало другачији дочек у Општинској управи, као и да су најмлађи били у прилици да се током посете упознају са природним и културним богатством пећиначке општине.

О туристичким локалитетима и свему лепом што могу да виде у нашој општини са децом је разговарала директорка ТО Љубица Бошковић, која је кроз кратку интерактивну презентацију упознала малишане са Музејом хлеба у Пећинцима, мини ЗОО вртом у Доњем Товарнику, Аксентијевим кућерком у Огару, Специјалним резерватом природе “Обедска бара”, али и са остацима средњевековне тврђаве Купиник и његовим легендарним заштитником Змајом Огњеним Вуком.

Истог дана, полазници ПУ Камени у свих 15 насеља обележили су други дан Дечје недеље маскенбалом, неки шетајући улицама свога насеља, а неки у просторијама предшколске установе. А све је почело дан раније, 2. октобра, традиционалним исписивањем порука слогана Дечје недеље “Велико срце деце Србије” на плочницима испред вртића.

Овогодишња манифестација ће бити посвећена унапређивању подстицајног, здравог и безбедног окружења у ком деца могу да развијају све своје потенцијале, као и вршњачкој и међугенерацијској толеранцији.