Пећиначки предшколци заврнули рукаве

Да се свест о одлагању смећа на правилан начин и на право место развија од малих ногу потврђују запослени у Предшколској установи “Влада Обрадовић Камени” из Пећинаца, који се свакодневно труде да путем бројних радионица и акција упознају најмлађе са значајем бриге о својој околини и бацањем смећа искључиво у корпе за отпатке.

Тим поводом васпитачице су 25. марта повеле предшколаце у, деци занимљиву и поучну, акцију прикупљања смећа по центру Пећинаца, током које су сви заједно научили како и зашто се смеће одлаже само на места која су предвиђена за то.

Дан раније, 24. марта, одржана је и национална акција чишћења Србије “Заврни рукаве”, којој су се ове године прикључили и Пећинци, а васпитачица Бранислава Илић каже да одзив грађана и деце, упркос киши и лошем времену, није био занемарљив.

“Упркос лошем вренену, екипа храбрих људи и деце, која се прикључила акцији, била је на висини задатка и вредно радила, како би сви заједно подигли свест о значају одлагања смећа на правилан начин и на право место. Циљ ове акције је пре свега да се омасови свет о великој количини смећа и отпада у природи које људи остављају за собом, јер ова планета је једино место где можемо живети и само од нас зависи у каквим ће то условима бити” – рекла је Илић, и додала да су на крају акције деци поделили беџеве акције Заврни рукаве.

Националној акцији “Заврни рукаве” у Пећинцима прикључили су се и чланови пећиначког Удружења “Разликовница”, а, како су рекли, еколошка свест је важна јер она није само делић него велики део свих нас и исту свест морамо да градимо и код најмлађих.