Брига о животној средини од малих ногу

Свесни да екологија има веома важно место у активностима које се реализују са децом предшколског узраста, прошле школске године Предшколска установа “Влада Обрадовић Камени” Пећинци прикључила се програму “За чистије и зеленије школе у Војводини” и освојила награду за успешно одрађене еко активности.

Како нам је рекла васпитачица Бранислава Илић и ове школске године учествују у програму, како каже са циљем да још више унапреде знање и свест о очувању животне средине.

“У нашем вртићу водимо бригу о животној средини, јер сматрамо да се еколошка свест о очувању природе развија од најранијег узраста и да малим, али важним корацима имамо могућност да створимо услове за лепши и здравији свет. Посебно негујемо активности у природи, где деца највише воле да бораве и где је потенцијал целокупног њиховог развоја” – рекла је Илић, и додала да посебну пажњу поклањају рециклажи, а да деца свакодневно са својим родитељима доносе амбалажу која се разврстава и касније односи у оближње рециклажне центре.

Међународни дан планете Земље малишани из пећиначке установе обележили су акцијом “Заврни рукаве”, током које су, заједно са својим васпитачицама очистили део испред вртића и школско игралиште, да би по завршетку акције поставили и таблу испред објекта са еколошком поруком.

“Надам се да ће нас све ово још једном подсетити да је Земља наш дом и да о њој морамо водити рачуна како би сачували, не само своју будућност, него и будућност својих потомака” – казала је Илић.