Повећан обухват деце и значајно смањена листа чекања

Одборници Скупштине општине Пећинци су, на седници одржаној 13. октобра, усвојили Годишњи план рада за 2023/2024. годину и Извештај о реализацији Годишњег плана рада за 2022/2023. годину Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ Пећинци.

Тим поводом директорка ове установе Анита Волчевски је рекла да је ове школске године уписано укупно 828 деце, у 39 група у свих 15 објеката.

„Захваљујући одобрењу новог запошљавања од стране Министарства просвете, делом у прошлој делом у овој години, формирали смо три нове групе у Шимановцима, а у 6 насеља смо проширили постојеће групе, тако да смо успели да смањимо и листу чекања са 74 колико је било приликом уписа прошле године на 21 дете колико имамо у овом тренутку. Позитивно је што се обухват деце повећава из године у годину, па је тако ове године уписано 47 деце више у односу на прошлу годину, док је у односу на 2011. годину, када је било уписано 600 деце, обухват увећан за непуних 40 одсто“ – рекла је Волчевски.

Она је истакла и да су значајна средства уложена у обнову објеката вртића.

„На почетку ове школске године добили смо комплетно реконструисане просторије вртића у Брестачу, нешто раније је компетно реконструисан простор втића у Карловчићу, у Купинову је изграђен потпуно нови простор за вртић, а адаптацијом неискоришћених просторија добили смо практично нов вртић и у Огару. Када су у питању реновирања, практично нема објекта у нашим насељима у који није улагано“ – истакла је Волчевски.

Иако значајно смањене, листа чекања у општини Пећинци и даље постоји, а Анита Волчевски је најавила две капиталне инвестиције које ће коначно обезбедити довољно расположивог простора за сву децу која желе да се упишу.

„Ускоро почиње доградња вртића у Пећинцима, као и реконструкција постојећег простора и доградња вртића у Обрежу. Када ове две инвестиције буду завршене, листа чекања у нашој општини више неће постојати, а то је оно на чему смо, у сарадњи са Општином Пећинци, годинама радили“ – најавила је Волчевски.