Посета „Свратишту за децу“

До сада сте сви вероватно чули за „Свратиште за децу“. Налази се у Београду на две локације – на Звездари и на Новом Београду, а основни циљ јесте да се побољша и улепша живот деце која детињство проводе живећи и радећи на улици.

Када кажемо – раде на улици, мислимо на прошњу, прање шофершајбни, продају ситних предмета као што су – папирне марамице и цвеће, сакупљање секундарних сировина.

Деца из предшколске групе 2 и старије групе 2 у Пећинцима, су заједно са својим васпитачицама  у протеклом периоду сакупљали одећу, обућу, производе за личну хигијену, слаткише за децу која бораве у Свратишту.

Како се проширила вест о акцији, укључили су се родитељи деце. Они су даље проширили сарадњу на разна удружења као што су „Коло српских сестара“, а неки родитељи су и оснивачи удружења, као што је „Разликовница“ – за помоћ деци и одраслима са сметњама у развоју и инвалидитетом, Пећинци.

Пошто смо сакупили довољно ствари, успели смо да посетимо „Свратиште за децу“.

На улазу нас је дочекала социјална радница и показала нам је просторије унутар овог прихватилишта и упознала нас  са свакодневним животом ове деце.

Деца су нас дочекала са топлим и искреним осмесима.

Поносни смо, што смо, на тренутак, успели да њихов страх за живот, заменимо за радост и срећу.

Уверили смо се колико наше мало, некоме значи много…

…и радујемо се даљој сарадњи…?❤️❤️❤️

П.С.

Захваљујемо се свим родитељима и удружењима који су учествовали у овој хуманитарној акцији…❤️❤️❤️

                                                                                                                                Текст написала
Бранислава Илић, васпитач