Обележен Дан установе

Малишани из Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ Пећинци су, заједно са својим васпитачима, данас положили венац на споменик народном хероју Влади Обрадовићу Каменом испред објекта у Пећинцима, а свечаном обележавању Дана установе су присуствовали и председник општине Пећинци Синиша Ђокић и начелница Одељења за друштвене делатности Општинске управе Зорица Лукач.

Дан установе се обележава 2. јуна, на дан погибије народног хероја чије име носи, а како нам је рекла директорка Предшколске установе Анита Волчевски, васпитачи тога дана разговарају са децом, онолико колико је примерено њиховом узрасту, о лику и делу Владе Обрадовића.

„Они то још увек не разумеју у потпуности и за њих је све ово игра, али васпитачи се труде да им објасне ко је био Влада Обрадовић Камени и зашто установа коју похађају носи његово име“ – рекла нам је Волчевски.

Председник Ђокић је нагласио да је култура сећања изузетно важна и да је добро што се деца већ од малих ногу уче слободарским традицијама нашег народа, јер је то део националног идентитета.