Хумани подухват малих пећиначких креативаца

Полазници Предшколске установе “Влада Обрадовић Камени” из Пећинаца украсили су пећиначко шеталиште 8. марта својим осмесима и креативним радовима током хуманитарног базара, који је организовала ова образовно-васпитна установа.

Базар је посетио и председник општине Пећинци Синиша Ђокић који је том приликом рекао да сви треба да подржимо креативне напоре деце, посебно када своју креативност улажу у хумане циљеве.

Током хуманитарног базара прикупљено је 90.640 динара, који ће бити уплаћени у фонд за лечење Уроша Карапанџића из Попинаца, који има операцију заказану за 11. мај, а по речима Аните Волчевски, директорке ПУ Камени, родитељи, васпитачи и помоћно особље радо су се одазвали акцији, а посебно деца јер је у питању брат њихових другарица.

“С обзиром да смо имали кратак рок за припрему базара, веома смо задовољни акцијом и прикупљеним средствим. На идеју су дошле васпитачице из групе коју похађају сестре малог Уроша, па смо тако спојили лепо и корисно, јер је базар одржан на 8. март. Деца се увек радују оваквим акцијама, а посебно предшколци који су већ навикли на хуманитарне акције. Трудимо се да у сваку хуманитарну акцију укључимо све групе и да се деца од малих ногу солидаришу и саосећају са онима којима је помоћ потребна” – рекла је Волчевски и додала да се захваљује на помоћи свим мештанима и родитељима који су посетили базар, као и пећиначкој локалној самоуправи на великој подршци.

Свако ко је посетио базар могао је да пронађе нешто за себе или драгу особу, а хумани подухват малих креативаца својим присуством подржале су сестре Уроша Карапанџића и мајка Јелена.

“Током протеклих 10 година све хуманитарне акције одржане су на територији наше општине, а захваљујући прикупљеним средствима успели смо да одемо на све операције, као и да обезбедимо Урошу ортопедска помагала, рехабилитацију, кисеоник. Свака акција нам много значи, а посебно ова, јер су укључени најмлађи, као и Урошеве сестре које похађају овај вртић. Надам се да ће ова акција да подстакне и старије да се ангажују и помогну Урошу” – рекла је Јелена.