Дечјим осмесима и машти нико није одолео

Полазници Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“ и ове године су поводом Дана општине Пећинци, на шеталишту испред вртића, веселом грајом и шареним штандовима, 24. маја, обрадовали пролазнике, али и председника општине Пећинци Синишу Ђокића и његовог заменика Зорана Војкића, који су заједно са гостима из Херцег Новог и општине Лепосавић са Косова и Метохије, посетили вашар предшколаца.

„Најмлађи становници наше општине увек улепшају недељу у којој обележавамо Дане општине Пећинци, а мени буде увек задовољство да обиђем штандове на којима су изложили своје маштовите радове. Дечјим осмесима и безграничној машти немогуће је одолети“ – рекао је председник Синиша Ђокић.

И заиста, малишани су привукли велики број посетилаца, а по речима директорке ПУ Камени Аните Волчевски, иако је вашар продајног карактера, ипак је, као и сваки пут до сада, најважније дружење, током којег деца размењују идеје и равијају креативност, које су, заједно са својим родитељима и васпитачима, уткали у сваки изложени предмет.

„С обзиром да смо недавно добили велику донацију у играчкама и дидактичким средствима од наше Општине, средства која се прикупе на овогодишњем вашару биће утрошена за неке друге материјале који су потребни за рад са малишанима, а неке групе ће прикупљена средства искористити у хуманитарне сврхе“ – казала је Волчевски.

Заједно са малишанима из ПУ Камени, на пећиначком шеталишту радове су изложили и корисници Дневног боравка за децу и младе са сметњама у развоју из Суботишта.